Bizans'tan Osmanlı'ya Hanedan Kadınları - Panel (06.03.2019)

Türk-İslam Arkeolojisi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sema Küskü ve Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Parladır ile Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Dilek Maktal Canko'nun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde hanedan kadınları hakkında önemli bilgiler verilmiştir.

Son Veriler Işığında Göktürk Arkeolojisi - Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL - Konferans (19.11.2018)

Türk - İslam Arkeolojisi Topluluğu ile Tarih ve Kültür Topluluğu'nun 19.11.2018 tarihinde ortak düzenlediği etkinlikte, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl tarafından 'Son Arkeolojik Veriler Işığında Göktürk Arkeolojisi' başlıklı konferans gerçekleştirilmiştir. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana Yerleşkesi Merkezi Konferans Salonu'nda yoğun katılım ile gerçekleşen etkinlikte, son yıllarda yapılan çalışmalar doğrultusunda Göktürk Arkeolojisi'nin gelişimi üzerine önemli bilgiler verilmiştir.

Smyrna / İzmir Kazı ve Araştırmaları III. Uluslararası Çalıştayı (4.10-2018 - 6.10.2018)

Türk - İslam Arkeolojisi bölümü öğretim üyelerinin konuşmacı olarak yer aldığı çalıştayda, bölümümüz adına 'Smyrna Agorasında Bulunan Osmanlı Yapısı Hakkında ilk İzlenimler', 'Smyrna Agorasındaki Osmanlı Yapısında Ele Geçen Geç Osmanlı - Erken Cumhuriyet Dönemi Tuğla Buluntuları', 'Gravürlerle İzmir'in Tarihi Kent Merkezi', 'Hanedan Kadınları: Anadolu Selçuklu ve Aydınoğlu Beyliği Zamanı' başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Arkeolojik Mirasın Sunumu: Göbeklitepe İzlenimleri - Doç. Dr. Deniz ÖZKUT - Konferans (23.05.2018)

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Göbeklitepe'de 1995 yılından itibaren devam eden kazılar sonucunda elde edilen bulgular ve alanın niteliği üzerine görüşler tartışıldı. Bununla birlikte, koruma çatısı projesinin tamamlanmasıyla tekrar ziyarete açılan arkeolojik alan hakkındaki izlenimlere de yer verildi.

Anadolu Selçuklu Dönemi Görsel Kültürü ve Resimli Bir Aşk Hikayesi - Öğr. Gör. Aslıhan Erkmen Birkandan - Konferans (19.01.2018)

Türkiyede Kültürel Miras Korumanın Anlamı, Araçları ve Uygulamaları - Panel (8.3.2017)

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı ile ortak gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'de Kültürel Mirasın Korunması ve Koruma Uygulamaları konularında panel düzenlendi.

Türk - İslam Arkeolojisi Laboratuvarı Açılışı (8.3.2017)