Smyrna / İzmir Kazı ve Araştırmaları III. Uluslararası Çalıştayı

Smyrna Antik Kenti Kazıları ile Bayraklı Örenyeri (Eski Smyrna) Kazıları ev sahipliğinde, 4 - 6 Ekim 2018 tarihlerinde Smyrna / İzmir Kazı ve Araştırmaları III. Uluslararası Çalıştayı gerçekleştirildi. Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, toplam 36 sunum yapıldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Louvre Müzesi'nden katılımcıların sunumları ile gerçekleşen etkinlikte İzmir ve çevresi ile ilgili araştırmalar hakkında güncel bilgiler verildi.

Türk - İslam Arkeolojisi bölümü öğretim üyelerinin konuşmacı olarak yer aldığı çalıştayda, bölümümüz adına 'Smyrna Agorasında Bulunan Osmanlı Yapısı Hakkında ilk İzlenimler', 'Smyrna Agorasındaki Osmanlı Yapısında Ele Geçen Geç Osmanlı - Erken Cumhuriyet Dönemi Tuğla Buluntuları', 'Gravürlerle İzmir'in Tarihi Kent Merkezi', 'Hanedan Kadınları: Anadolu Selçuklu ve Aydınoğlu Beyliği Zamanı' başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştay ile ilgili fotoğraflara, aşağıda yer alan 'Haber İle İlgili Resimler' bölümünden ulaşabilrsiniz.