Arkeolojik Mirasın Sunumu: Göbeklitepe İzlenimleri

'Müzeler Haftası Etkinliği' kapsamında, 23.05.2018 Çarşamba günü bölümümüz öğretim elemanlarından Doç. Dr. Deniz Özkut tarafından 'Arkeolojik Mirasın Sunumu: Göbeklitepe İzlenimleri' adlı konferans gerçekleştirilmiştir.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Göbeklitepe'de 1995 yılından itibaren devam eden kazılar sonucunda elde edilen bulgular ve alanın niteliği üzerine görüşler tartışıldı. Bununla birlikte, koruma çatısı projesinin tamamlanmasıyla tekrar ziyarete açılan arkeolojik alan hakkındaki izlenimlere de yer verildi.

Etkinliğin ardından bölümümüze ait Uygulama Laboratuvarımızda, 2017-2018 Bahar yarıyılında öğrencilerimiz tarafından Geleneksel Ahşap Süsleme Sanatında Teknik ve Uygulama dersi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin sergisi yapılarak çalışmalar tanıtıldı.