İzmir’in Aliağa ilçesinde 14-15 Eylül 2017 tarihlerinde “1. Aliağa Sempozyumu” düzenlenecek. Aliağa Belediyesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin kurumsal işbirliğiyle gerçekleşecek Sempozyum’da 10 farklı üniversiteden 30 akademisyen, Aliağa’nın farklı yönlerini içeren bildirilerini sunacak. Sempozyum ile akademik çevrelerin Aliağa’ya olan ilgisinin arttırılarak akademik araştırmaların arttırılması ve bölgenin bugüne kadar öne çıkmamış tarihi, turistik ve kültürel birikiminin öne çıkarılması hedefleniyor. 2 gün sürecek Sempozyum, Aliağa Yalı Mahallesi’nde bulunan Hampton By Hilton Otelinde 14 Eylül 2017 Perşembe günü sabah saat 09.00’da Açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Aliağa, makroekonomi dışında da denizi, turizmi, tarihi, coğrafyası, antik kentleri, bisiklet ve doğa yürüyüş rotaları, folklorik ve somut olmayan kültürel mirasıyla da zengin bir potansiyeli barındırıyor. Aliağa’nın sanayi dışındaki gelişme dinamik ve potansiyellerini belirlemek, kentin arkeolojik, tarihi, turizm ve kültürel birikimini öne çıkarmak amacıyla 14-15 Eylül 2017 tarihlerinde “1. Aliağa Sempozyumu” düzenlenecek. 2 günlük Sempozyum, Aliağa Plajlar Mevkiinde bulunan Hampton By Hilton otelinde yapılacak.

“Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1. Aliağa Sempozyumu” Aliağa Belediyesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin kurumsal işbirliğinde; 10 üniversiteden 30 Akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek. Sempozyumda akademisyenler, tarihi 8.500 yıl öncesine kadar giden bölgenin geçmişten günümüze çeşitli bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.