39. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu Bursa’da Yapılacak

2017 yılı, 39. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, 22-26 Mayıs tarihinde Bursa Atatürk Kültür Kongre Merkezinde (Merinos) gerçekleştirilecek..Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle yapılacak sempozyum süresince Türkiye'de 2016 yılında bakanlığın izniyle Türk ve yabancı bilim insanlarınca gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, yüzey araştırmaları ve bu çalışmalarda ele geçen buluntular üzerindeki "arkeometrik" çalışmalara ilişkin bildiriler sunulacaktır.

Sempozyum, 2010'da Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da, 2011'de İnönü Üniversitesi ile Malatya'da, 2012'de Hitit Üniversitesi ile Çorum'da, 2013'te Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla'da, 2014'te Gaziantep'te, 2015'te Atatürk Üniversitesi ile Erzurum'da, 2016'da Trakya Üniversitesi ile Edirne'de düzenlenmiştir.

Sempozyumda, “Kazı Sonuçları Toplantısı”, “Araştırma Sonuçları Toplantısı” ve “Arkeometri Sonuçları Toplantısı”nda yaklaşık 340 bildirinin sunulması bekleniyor. 350’nin üzerinde yerli, 100’ün üzerinde yabancı bilim insanı ve çok sayıda öğrenci tarafından izlenmesi beklenen sempozyum kapsamında, geçen yılki toplantıda sunulan bildirilerden oluşan 6 ciltlik kitaplar da bakanlıkça ücretsiz olarak bildiri sahiplerine dağıtılacaktır.