Bölümümüzün İlk Kazı Çalışması İzmir Agora Ören Yerinde Başladı

İzmir merkezde bulunan Agora Ören Yerindeki Osmanlı Dönemi eserlerinin ortaya çıkarılması ve korunması amacıyla başlatılan ve Doç.Dr. Harun Ürer yönetiminde sürdürülen kazı çalışması haftanın Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Kazı çalışması ile ilgili olarak Türk-İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Harun Ürer şu bilgileri verdi:

Eğitim dönemi içinde aynı zamanda bir staj niteliğinde olan kazı çalışmaları bölüm öğrencilerine pratik yapma şansı sağlayarak, öğrenilen bilgilerin pekişmesinde de önemli rol oynuyor. Bölüm öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Şebnem Parladır, Yrd.Doç.Dr. Sema Gündüz Küskü, ve Arş.Gör. Ozan Çakmak'ın katılımı ile gerçekleştirilen çalışmalara Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden Prof.Dr. Bozkurt Ersoy hocamız da destek veriyor. Bilindiği gibi Agora Ören Yeri Roma, Bizans ve Osmanlı Dönemine ait mimari yapı tabakaları ile bugüne ulaşmış İzmir'in önemli bir değeri. Uzun yıllardan buyana sürdürülen ve son dönemde Sayın Yrd.Doç.Dr. Akın Ersoy başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları ile Osmanlı dönemine ait bakiyeler de koruma altına alınarak, alanın bütüncül algılanması adına önemli bir karar verildi. Hocamıza bu hassasiyetinden ve paylaşımından dolayı teşekkür ediyoruz. Umarız uzun soluklu olmasını beklediğimiz bu çalışmalarla İzmir'in Osmanlı Dönemine ait bazı bilinmeyenleri açığa çıkarır, eserlerin korunması ve geleceğe aktarılması adına Türk-İslam Arkeolojisi bölümü olarak katkı sunarız. Şunu da önemle belirtmekte fayda var. Şehir merkezinde ve öğretim dönemi içinde pratik yapma imkanı sunan bu çalışmanın bölüm öğrencilerimiz için önemli bir artı değer olduğunu da vurgulamak gerekir.